Jim
Stolze

Moderator EDAY

About Jim

Jim Stolze is tech-ondernemer op Amsterdam Science Park

“De Nederlandse ondernemer Jim Stolze beschrijft in nuchtere en heldere bewoordingen waarom algoritmes tegenwoordig in het dagelijkse leven zo’n belangrijke rol spelen.” (De Volkskrant)

Jim Stolze is schrijver van het boek ‘Algoritmisering, wen er maar aan!’ Daarin beschrijft hij de ontwikkelingen rondom kunstmatige intelligentie, zowel vanuit een mondiaal perspectief als vanuit zijn eigen ervaring als tech-ondernemer. Als oprichter van Aigency (een uitzendbureau voor algoritmes) weet hij als geen ander hoe belangrijk deze technologie voor het bedrijfsleven is.

Eind 2018 nam Jim Stolze het initiatief voor de Nationale AI-Cursus: een gratis, online leerprogramma om zoveel mogelijk Nederlanders een basiskennis te geven op het gebied van kunstmatige intelligentie. 

Van 2009 – 2016 was Jim Stolze de drijvende kracht achter TEDx events in Europa. Onder zijn leiding is onder meer TEDxAmsterdam uitgegroeid tot een toonaangevend ideeën-congres waarbij de de opgenomen talks voor miljoenen pageviews online zorgden.

The Talk

Dag opening

Want to be the first to receive updates?

Sign up for the newsletter