Vincent
de Winter

Regional Manager Benelux Piwik PRO

About Vincent

Vincent de Winter houdt zich als Regional Manager voor Piwik PRO in de Benelux actief bezig met het onder de aandacht brengen van alternatieven voor Adobe en Google Analytics, met een sterke nadruk op privacy en compliance. Hij bouwt daarbij op zijn jarenlange ervaring binnen de overheid en bij financiële dienstverleners. Zo probeert hij meer bewustzijn te creëren over het verantwoord omgaan met data die is verkregen via online analytics oplossingen zoals Piwik PRO.

The Talk

Het leven na Universal Analytics

Het leven na Universal Analytics: overstappen op een oplossing die het verzamelen van data beter in balans brengt met AVG-compliance

In juli 2023 zal Google Universal Analytics, ook bekend als Google Analytics 3, stoppen. Bedrijven moeten beslissen wat ze daarna gaan doen – overstappen op het controversiële Google Analytics 4 of kijken naar alternatieven.

Tijdens mijn presentatie behandel ik:

  • Redenen om een alternatief voor Google Analytics te overwegen.
    Daarbij zijn privacy, gebruiksgemak en makkelijke implementatie de belangrijkste factoren.
  • Hoe komt u tot de beste balans tussen betekenisvolle datacollectie en privacy compliance, met een privacyvriendelijk analytics framework. 
  • Hoe een focus op privacy en AVG-compliance gezien kan worden als een concurrentievoordeel, dat u kan helpen om het vertrouwen van klanten te winnen.

Want to be the first to receive updates?

Sign up for the newsletter