Merien
ten Houten

CxO media 52

About Merien

Merien ten Houten is een vooraanstaande techondernemer met een focus op media-innovatie. Hij begon zijn carrière als medeoprichter van Ilse, de eerste Nederlandse zoekmachine, en later Nu.nl. Ten Houten vervult een sleutelrol bij Amber, Leapfunder en JWPlayer. Momenteel is hij CxO van Media52. Daar werkt hij aan de ontwikkeling van AI-toepassingen in de journalistiek, zoals de AI-editor Laio, en onderzoekt hij onder andere de potentie van AI in de lokale nieuwsvoorziening.

The Talk

De toekomst van het nieuws: de eerste volledig door AI gegenereerde krant

In deze sessie introduceert Merien Ten Houten zijn nieuwste project, De Geïllustreerde Kunstmatige Intelligentie (DGKI), de eerste volledig door AI gegenereerde krant. Dit innovatieve initiatief bevat nieuwsverhalen en artikelen die volledig door kunstmatige intelligentie zijn gemaakt, zonder enige menselijke bewerking.

Tijdens deze sessie legt Merien uit hoe de AI achter DGKI werkt, de uitdagingen bij het behouden van nauwkeurigheid en de ethische vragen die worden opgeworpen door een door AI aangestuurd nieuwsplatform. Hij bespreekt ook de toekomstige implicaties van AI in de journalistiek en onderzoekt hoe het de manier waarop nieuws wordt geproduceerd en geconsumeerd, zou kunnen veranderen.

Deelnemers leren over de potentiële voordelen van door AI gegenereerd nieuws, zoals het creëren van onpartijdige en diverse content, evenals de potentiële nadelen, zoals het gebrek aan menselijk toezicht. Deze presentatie is ideaal voor iedereen die geïnteresseerd is in de rol van technologie in de media en biedt een unieke blik op de toekomst van het nieuws. Mis deze kans niet om te horen van een leider op het gebied van AI en journalistiek.

Want to be the first to receive updates?

Sign up for the newsletter